El secret dels Amis

El secret del amis

El secret dels Amis

Els AMMIS tenen un secret... són superherois i superheroïnes. Una història sobre l'empatia, la diversitat i les fortaleses que tots tenim.

El secret del amis

QUÈ ÉS EL SECRET DELS AMMIS?

EL SECRET DELS AMMIS és un conte i un material didàctic. Forma part d’un projecte més ampli, que estem treballant, des de l’Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra.

Els objectius principals que perseguim en el PROJECTE EDUCATIU D’AMMA són:

• Visibilitzar les malalties minoritàries tot incidint en el fet que aquestes condicionen la qualitat de vida de les persones afectades i també de les seves famílies.

• Sensibilitzar a través del conte per potenciar la inclusió en tots els àmbits de les persones afectades i conscienciar a la societat de la importància de la diversitat i el respecte.

• Empoderar i oferir recursos educatius per als infants afectats per malalties minoritàries i els seus familiars.

• Oferir recursos als diferents agents educatius per treballar temes tan importants com l’empatia, l’atenció a la diversitat, el tracte amb el grup d’iguals on tots són diferents, les fortaleses de cadascú i la gestió de les emocions. Tot incidint en el fet que tots en algun moment som diferents dels altres i hem de saber afrontar-ho.

• Fer del conte una eina educativa per a treballar les malalties minoritàries a l’escola, tot incidint en aspectes com la inclusió a l’aula, la discapacitat, els prejudicis, les malalties, el respecte per la diferència, l’empatia, la resiliència, les fortaleses…

En les diferents fases d’aquest projecte volem arribar a tots els nivells educatius, creant diferents materials específics per a cada edat.

En aquest primer llibre, que ara us presentem, ELS AMMIS, els protagonistes del nostre conte, ens revelen el seu secret –tenen superpoders– i ens expliquen com gestionen les seves emocions i quines són les seves fortaleses.

Ho fan amb l’ajut de l’Mpàtik, que té com a font d’energia l’empatia, i el mestre Forti, un AMMI adult que és un geni i dedica tots els seus coneixements a ajudar els infants AMMIS a dominar els seus superpoders.

Al llarg de la història es van plantejant les diferents situacions que treballen l’empatia amb les persones afectades per una malaltia minoritària, i els superpoders dels ammis com són; la perseverança, el valor, el control de la ira, la capacitat d’adaptació, la por a la soledat i a sentir-se diferent, la gestió de les emocions, el fet de sentir-se diferent, etc.

El conte s’acompanya també d’una guia didàctica amb recursos i suggeriments d’activitats pels pares i mares per poder treballar els continguts en família.

Hi haurà un QR a la nostra pàgina web on aquesta informació s’anirà actualitzant i s’aniran aportant noves activitats i recursos.

El llibre es podrà adquirir sol o acompanyat d’una mascota.

L’ajudant del mestre protagonista, l’MPATIK surt del conte i és també un nino interactiu de peluix. Aqui sota podeu veure el primer prototip que vam fer.

Serà possible jugar amb ell a canviar-li les expressions de les emocions bàsiques acompanyant les situacions del conte i tindrà també la seva pròpia guia didàctica.

També hi ha una versió auditiva, inclosa en el llibre físic en un QR i que es podrà comprar independentment del llibre en paper, mitjançant la nostra pàgina web.