AMMA organitza diferents activitats en motiu del Dia de les Malalties Minoritàries

concert-acre-amma-2021

AMMA organitza diferents activitats en motiu del Dia de les Malalties Minoritàries

Aquest mes de febrer hem estat organitzant diferents actes en motiu del Dia mundial de les malalties minoritàries, el 28 de febrer. L’objectiu era clar, divulgar què són les malalties minoritàries, fer conèixer l’associació AMMA i sensibilitzar a la societat andorra cap al que viuen les persones amb una d’aquestes malalties. 

Durant quinze dies, diferents persones de la població andorrana van participar fent càpsules de vídeo per difondre l’associació i les malalties minoritàries. Un total de 38 vídeos van omplir les xarxes amb la participació de professionals de la salut, de l’educació, de la cultura, estudiants. associacions del país, col.laboradors, ministres, cònsols… I inclús el Molt Il·lustre Cap de Govern, Xavier Espot. 
 

 Així doncs, es va organitzar un concurs a Instagram  amb l’objectiu de visibilitzar aquestes malalties amb una imatge significativa. Van participar 38 persones i finalment va guanyar la imatge del @bretemanorte. Empreses com Amma Massages, Capricho de Luna i Pizzeries Angelo van col.laborar amb el premi.

Concurs fotogràfic

El dia 25 de febrer va tenir lloc el Webinar ” Malalties minoritàries: lliçons apreses. Lliçons per aprendre” a càrrec de la Doctora Mercedes Serrano, neuropediatra adjunta del Servei de Neurologia de l’HSJD de Barcelona. L’alta participació i la gran ponència de la doctora va estar molt ben valorada pels participants. Es va incidir en la importància dels diagnòstics, dels treballs amb les famílies, del registre de malalties, etc. Aquest webinar va tenir la col.laboració de Bomosa i Hive Five Andorra. 

Webminar

Rare Disease Day 2021

Rare-Disease-Day-Logo

Finalment, el dia 28 de febrer AMMA va celebrar un acte a la Plaça del Consell seguint la iniciativa de Rare Disease Day d’il.luminar un edifici, la Casa de la Vall. En un acte on es van complir totes les mesures de seguretat i amb la presència de les institucions, socis, familiars i col.laboradors, es va celebrar aquest dia. Primer hi hagué unes breus paraules de la nostra presidenta, Sra. Mònica Lage, a continuació va parlar la Molt Il.lustre Síndica, Sra. Rosa Suñé, i finalment el Molt Il.lustre Ministre Sr. Víctor Filloy. A continuació el Cor “The Stars Choir Andorra” van cantar unes cançons i finalment es va fer entrega del premi d’Instagram. El dia 28, a més, es va difondre el vídeo dels nostres socis i sòcies afectats tancant així la campanya de difusió.